Castomatul SanCastRo 1

Sancastro 1 este primul castomat produs in Romania.

Poate fi folosit pentru turnarea oricarui aliaj metalic cu exceptia titanului.
Puterea de topire mare ajuta la topirea metalului intr-un timp scurt si astfel este prevenita atat oxidarea metalului cat si racirea tiparului, astfel obtinand o piesa turnata fara defecte.
Frecventa de topire mica, 80-110 Khz nu va arde metalul la suprafata (pe margini), si nu va modifica structura cristalina, astfel sunt pastrate caracteristicile mecanice ale aliajului.
Electronica este construita in jurul unui Microcontroler de viteza mare, iar partea de putere este bazata pe tehnologia IGBT recunoscuta pentru rezistenta ei in timp.

Acceleratia mare la pornirea centrifugarii asigura injectarea metalului cat este in stare lichida, optima pentru turnare. In acelasi timp este asigurata o evacuare totala a metalului din creuzet, limba de metal ramasa pe traseul de evacuare fiind minima chiar daca creuzetul nu este preincalzit.

Pompa de apa interna, de buna calitate, garantata 15000 ore de functionare, asigura o racire eficienta. Astfel nu este nevoie sa cumparati pompe de apa externe si sa va complicati cu montarea acestora sau sa va ingrijorati pentru presiunea apei de la retea. Senzorii interni de curgere a apei si de temperatura asigura functionarea aparatului doar daca exista apa in intalatie, pompa functioneaza si temperatura apei este mai mica de 45 de grade C, astfel prevenind defectarea castomatului.
Un rezervor de apa extern (butoi sau galeata) de 20 litri sunt suficienti pentru 12 turnari consecutive la putere maxima cu 80g de metal in creuzet, sau aproximativ 25 de turnari consecutive cu 30 de grame de metal.

Carcasa este din inox si aluminiu. Usa este prevazuta cu contact pentru a preveni pornirea centrifugii daca usa este deschisa. La cerere, partea superioara a aparatului poate sa aiba si alta culoare decat cea din poze, doar ca in acest caz timpul de livrare o sa fie mai mare..

Reparatiile in garantie vor fi efectuate de catre persoane care lucreaza la asambalarea aparatelor, si care cunosc foarte bine aparatul.
Deasemenea, va garantam un pret just pentru piesele necesare efectuarii depanarilor post garantie.

Dimensiuni: 55x55x45 cm
Caracteristici constructive:
Voltaj : 220V +/- 10%
Putere topire : 3000W,
Timp topire: (timp mediu obtinut in testare repetata)
9 grame – 23 secunde
17 grame – 22 secunde
28 grame – 32 secunde
36 grame – 38 secunde
53 grame – 56 secunde
87 grame – 98 secunde
Cantitatea minima de aliaj suportata pentru topire: 9g
Cantitatea maxima de aliaj suportata pentru topire: 100g
Racire: Apa, din rezervor extern cu pompa interna;
Viteza de rotatie centrifugala: 450rpm, cu acceleratie mare la pornire

Lasă un răspuns

×